Florida 2011

03-07-2011 Amsterdam – Miami: Eindelijk was het zo ver, na een tijd van voorbereiding konden we eindelijk vertrekken. We vliegen met British Airways via Londen Heathrow (LHR) naar Miami (MIA). Prima verbinding vinden we zelf. Een uurtje vliegen naar LHR en na 1.50uur in 9 uurtjes door naar Miami. BA vliegt met een Boeing 747-400 op Miami en daar hebben we vier mooie stoelen in gereserveerd. Vier stoelen (twee aan twee achter elkaar) helemaal rechts achterin het vliegtuig.

De route: Deze route, bepaald door een aantal reeds geboekte hotels, zullen we ongeveer gaan rijden.

 

Aangekomen op Miami International Airport waren we redelijk snel door alle controles en konden we doorlopen naar het grote Car Rentalcenter. Een supergrote garage, waar alle autoverhuurmaatschappijen hun intrek hebben genomen. Ook dit jaar hebben we via Rentalcars.com de auto gereserveerd. We hebben gekozen voor een “standard SUV” en konden deze bij Dollar ophalen. Dat ophalen ging supersnel. Met mijn Dollarexpresscard in de hand konden we gelijk doorlopen naar de garage. Daar werden we uiterst hulpvaardig verder geholpen en na een goed advies v.w.b. de tolregelingen in Florida, konden we op pad met een keurige Ford Explorer. Een heerlijk ruime auto en van alle gemakken voorzien. Het was maar een kort ritje naar ons gereserveerde hotel het Best Western On the Bay Inn & Marina. Een prima hotel, goede schone kamer met een heerlijk zwembad. Na een lekkere burger hielden we het voor vandaag voor gezien en zijn we lekker ons bed ingedoken. We zullen morgen wel weer vroeg wakker zijn!

04-07-2011 Miami: Vandaag de 4th of july !, een belangrijke feestdag in Amerika. Helaas begon de dag met de nodige regenval, dus we zijn gaan winkelen in de Dadeland Mall. Prima Mall om je vakantie mee te beginnen. Gelukkig klaarde het in de loop van de dag een beetje op. Wel zwaar bewolkt, maar droog. Aan het eind van de middag zijn we naar het Bayside Marketplace gereden. Daar zou rond 22.00uur de grote vuurwerkshow van Miami worden afgestoken. De verwachting was dat het daar behoorlijk druk zou zijn en dat klopte. We hebben daar heerlijk aan het haventje bij een Italiaans tentje zitten eten. We zaten daar prima, bootjes en mensen zat om eens goed te bekijken. Het eten was prima, we konden lekker lang blijven zitten. Naar mate de tijd vorderde, werd het steeds drukker, rond 21.30uur was het er propvol met kijkers op het land, maar ook met allerlei bootjes op het water. Het vuurwerk werd afgestoken vanaf grote pontons in het water en we hadden prima zicht op al dat moois. Het werd duidelijk dat niet op een paar Dollars werd gekeken. Na het vuurwerk de auto opgehaald en door de drukte terug naar het hotel. Een prima dag!

05-07-2011 Miami: Wederom een dag met veel regen, soms gepaard met heftig onweer. Geen weer om op het strand te gaan liggen, dus vandaag naar één van de grootste Malls van Florida geweest Sawgrass Mills Deze Mall ligt in de wijk/plaats Sunrise, een plaats landinwaarts, ter hoogte van Ft. Lauderdale. Als je wil shoppen, is dit wel een Mall die de moeite waard is en je echt gezien moet hebben. Na het winkelen zijn we langs de kust terug gereden richting Miami en nog een stukje over Ocean Drive gelopen/gereden. Na een eenvoudige maaltijd bij de Pizza hut op Miami Beach waren we de regen wel zat en zijn we terug naar het hotel gegaan. Terug in het hotel maar eens goed naar de weersverwachting van de volgende dag gekeken. Ook voor morgen werd er veel regen met af en toe onweer verwacht. We hebben ons schema een dag omgegooid en bij de hotelbalie aangegeven dat we een dag eerder weg wilden. Ons verblijf werd opnieuw berekend en we kwamen per nacht zelfs nog wat voordeliger uit. Dus koffers ingepakt, na het ontbijt van morgen vertrekken we richting Orlando!

06-07-2011Miami – Orlando: Vandaag zijn we na het ontbijt vertrokken naar Orlando. Prachtig weer, dat zal je altijd zien. Niet via de snelweg, maar leuk binnendoor via US27 en 98 langs Lake Okeechobee, Davenport en een stukje Highway 4 naar Orlando. Een leuke route. Schoot niet echt op, maar we hebben weer veel van Florida gezien en zijn benieuwd waar we terechtkomen. Via Booking.com hebben we voor 101 USD vier (!) nachten in het Red Roof Inn in Kissimee geboekt. Na een uiterst vriendelijk ontvangst door Tim (voetballiefhebber) bleek dat we niet te veel mochten verwachten voor deze prijs. Het was er ronduit smerig, dus het zal maar bij één nacht blijven. Die avond hebben we doorgebracht in DownTown Disney. Grappig stukje Disneyland, eigenlijk een winkelcentrum van Disney. Niet geheel onbelangrijk, gratis toegang!

07-07-2011 Orlando: Vanmorgen na het ontbijt (noujah, een suikerbroodje met koffie) het Red Roof Inn van onze “vriend” Tim verlaten. Via de Florida Mall zijn we naar Kelly Park gereden. Op het Allesamerikaforum had ik gelezen dat je daar lekker kon zwemmen en met een autoband een riviertje kon afdrijven. Het was in Orlando behoorlijk warm en benauwd, dus dat kon geen kwaad. Bij dat Kelly Park (bij Opopka) aangekomen huurden we vlak voor de ingang 4 autobanden. Tja, hoe neem je die nu mee? De oplossing bleek simpel, gewoon vastbinden op het dak. Behoorlijk lachwekkend, we hebben dubbel gelegen daar. Daarna het park in. Kelly Park bleek een keurig State Park met een heerlijk helder riviertje. Je loopt een stukje omhoog, om vandaar met je autoband het riviertje weer af te drijven. Heerlijk water daar, we hebben er heerlijk gezwommen. We zijn de dag geëindigd in Ocala. Weer in een Red Roof Inn, maar dit was een prima hotel. We waren wel zo slim om eerst de kamer even te bekijken. Keurig schoon en netjes, dat was in Orlando helaas anders.

08-07-2011 Orlando – Ocala: Weer opstaan met veel regen. Gaandeweg werd het weer wat lichter en zijn we vanuit Ocala op pad gegaan naar Juniper Springs in het Ocala Forest. We hebben al eens eerder in een “Spring” (Bron) gezwommen en gesnorkeld en dat was geweldig. Zeer zuiver zoet water, geweldig om te snorkelen. In Juniper Spring Recreation Area kon dit prima. Daar was ook een “Boardwalk” door een zeer mooi stukje natuur, die we zeker moesten bekijken. Al lopende over deze Boardwalk zagen we al snel van alles rondkruipen. Van een Gordeldier tot een giftige Cottonmouth slang en veel waterschildpadden. Op een gegeven moment kom je bij de bron zelf en zie het water uit de grond omhoog borrelen. Na de boardwalk nog even lekker gezwommen en zowaar even in de zon kunnen liggen.

09-07-2011 Ocala: Regen, regen en nog eens regen. Dit stond duidelijk niet in de folder. Vandaag dus maar langzaam opgestaan en bedacht wat we wilden gaan doen. Al snel bleek dat we dit reisje niet door wat regen laten verpesten, dus voor allemaal en paraplu gekocht en naar het Silver Spring State Park gegaan. Dit park bleek nog mooier dan op internet. We waanden ons werkelijk in de tropen. Wandelend onder een paraplu door geweldig mooie natuur. Onderweg viel van alles te zien. Een aantal reeën die ineens voor ons op de loop gingen, zeker 6 gifslangen (weer van die Cottonmouths) en zelfs apen! We hoorden wel het gekrijs van apen, maar die horen niet in Amerika thuis, dachten we. Aan de overkant van de Silver River zagen we ze slingeren door de bomen, er zaten daadwerkelijk apen in dit State Park. Terug in het hotel heb ik dit opgezocht en dat klopte. Een kleine populatie Rhesusaapjes is uitgezet en onder controle gehouden. Met al die slangen en ander kruipende zaken, niet zo handig om dit op slippers te doen, maar dit park is echt een aanrader!

10-07-2011 Ocala: Vandaag de eerste dag die zonnig begint en dat merk je gelijk. Het is direct lekker warm, benauwd zelfs dus we gaan vandaag iets op het water doen. Op het internet hebben we een rivier gevonden waarop je heerlijk kan “Tuben” dwz, waar je heerlijk in een band de rivier af kan drijven. Dit Tuben kan prima vanuit het Rainbow River State Park. Daar aangekomen, nog geen 30 min van Ocala dichtbij Dunnellon) de auto geparkeerd en onze waardevolle spullen afgegeven bij de Ranger. Dus helaas geen eigen foto’s, daar kon de camera niet zo goed tegen, maar via deze site krijg je alle info en een goed beeld hoe het daar aan toe gaat. Vanaf het State Park wordt je naar het beginpunt gebracht, waar je met een blauwe band de rivier op kan. Daarna drijf je heerlijk rustig zo’n 4 uurtjes de rivier weer af naar het State Park. Prima georganiseerd daar en zeker de moeite waard om te doen. Aan de ene kant zie je alleen maar bos, maar aan de andere kant alleen maar mooie huizen aan het water en allerlei bootjes. De rivier zelf is schoon en heerlijk om even lekker te zwemmen. We hebben daar veel kleine, maar ook grote vissen gezien en een otter. Na het Tuben weer richting Ocala en na een verfrissende douche lekker gaan eten bij Olive Garden. Top!!

11-07-2011 Ocala – Chrystal River: Vandaag begon de dag weer geweldig en hebben we ons verplaatst naar Chrystal River. Al eerder hebben we veel over de Manatees gelezen en die wilden we nu wel eens zien. In de middag aangekomen in dit kleine plaatsje en er bleek buiten allerlei wateractiviteiten mbt. Manatees weinig te beleven. We hebben nog een ommetje gemaakt naar het strand. Wel vreemd, een mooi strand met veel wild-life en op de achtergrond een grote kencentrale. Die avond hebben we gegeten bij Cody’s   dat was eens, maar niet weer. Zeker niet het lekkerste restaurant waar we zijn geweest.

12-07-2011 Chrystal River: Wederom een prachtige start van de dag. Vandaag stonden de Manatees op het programma. Dat kan je natuurlijk doen met zo’n duur georganiseerd bootje, maar je kan ook een halve dag een kano huren en zelf op pad gaan. Wij gingen voor de kano. Bijzonder leuk om daar rond te peddelen en we zijn eerst naar de Three Sister Spring gevaren. Een mooie, voor motorboten afgeschermde Spring, waar volgens de folder vaak Manatees in rond dobberen. Vandaag waren ze er niet, maar het was geweldig om daar te snorkelen. Glaszuiver water filmpje met ook de nodige vissen. Wel vreemd, de waterwegen waar je eerst door vaart zijn best wel troebel en dan ineens die Spring! Geweldig!  Op de terugweg gingen we voor de Manatees. Wel apart dat iedereen hier zo het water inspringt, ook hier zitten Alligators. Onder de steiger van de kanoverhuurder lag er al één stiekem te wachten. De Manatees kan je gemakkelijk vinden daar, je kijkt waar die georganiseerde toerbootjes drijven en je duikt het water in. Bij de eerste was het al raak, twee grote Manatees die rustig op de bodem aan het eten waren. Wel vreemd als je naast zo’n beest zwemt, ze zijn best groot. Later zagen we nog drie Manatees en daar hebben we ook nog bij gesnorkeld. Lastig is wel, dat je op je kano moet letten als je aan het snorkelen bent. Zo’n ding drijft best snel weg haha. Al met al een bijzonder leuke dag. Inmiddels was het weer hard gaan regenen, dus de laatste anderhalf uur hebben we in de regen gevaren. Nadat we de kano hadden ingeleverd, ging het weer helemaal los dus terug naar het hotel. We verbleven daar in het Days Inn Chrystal River en vlakbij zit een (kleine) Mall. Daar hebben we nog wat rondgekeken en gegeten op het Foodcourt.

13-07-2011 Chrystal River – Clearwater Beach: Vanmorgen zijn we vertrokken vanuit een regenachtig Chrystal River richting Clearwater Beach. Een leuke route via US41 en hoe meer we in de buurt van Clearwater Beach kwamen, hoe beter het weer werd. Eindelijk een compleet blauwe lucht zonder dreigende regenwolken. In Clearwater Beach hebben we twee nachten in het America’s Best Value Inn geboekt. Ziet er allemaal wel aardig uit met een lekker zwembadje en een uiterst vriendelijke dame achter de receptie. Nadat we de spullen op de kamer hebben gedropt, willen we dat beroemde strand wel eens zien. Dat was niet ver rijden en het zag er prima uit daar, daar moesten we morgen maar eens lekker wat tijd gaan doorbrengen. Op de weg terug naar het hotel zijn we nog langs een schietclub gereden en hebben Mats, Stenn en ik nog wat met een Glock19 geschoten. Prima (en voor mij zeer bekend) wapen en schieten op een afbeelding van Bin Laden is ook wel apart. Op een gegeven moment was het wel tijd om te gaan, naast ons verschenen 3 knapen (in club kleuren) met een groot automatisch geweer die het nodig vonden om op een schijf te gaan schieten die op nog geen 10m afstand hing, levensgevaarlijke lui! Wat wil je daarmee bereiken/beoefenen. Zoals ik al zei, tijd om te gaan!

14-07-2011 Clearwater Beach: Dit wordt een super relaxte dag. Prachtig mooi weer, dus we zijn lekker naar het strand van Clearwater Beach geweest om een lekker helemaal niets te doen. We hebben een lekker plekje op het hagelwitte strand gevonden en lekker in zee gezwommen. Mats, Stenn en Annouchka zijn nog even op zee gaan Jetskiën en ik ben lekker blijven liggen. Valt eigenlijk weinig verder te vertellen, ook geen foto’s, gewoon een lekkere dag op het strand.

15-07-2011 Clearwater Beach – Ft. Myers Beach: Vandaag vertrokken met bestemming het La Quinta Inn & Suites aan de Sanibel Causeway in Ft. Myers. Eerst nog een stuk de kust gevolgd, maar uiteindelijk moet je toch de Sunshine Skyway Bridge over. Een geweldig grote en mooie brug over de Tampa Bay Inlet. Zeker een fotomomentje waard! Daarna was het landschap naar Ft. Myers wat minder fraai en heb ik even flink doorgereden. Het La Quinta hotel bleek een geweldig hotel te zijn, met een groot, schoon zwembad. Om het zwembad heen stonden heerlijke ligbedden, dus het duurde niet lang of we lagen al in het water. De rest van de middag hebben we heerlijk aan het zwembad geluierd. In de avonduurtjes zijn we even naar Ft. Myers Beach gereden voor een hapje en hebben we nog even rondgelopen.

16-07-2011 Ft. Myers Beach: Vandaag weer een stralende dag en we zijn naar Sanibel Island geweest. Nouja, we zijn er overheen gereden naar Captiva Island, want op Sanibel konden we de auto met geen mogelijkheid kwijt. Een paar kleine openbare parkeerplaatsen, verder alles privégrond. Captiva Island was geweldig, een heerlijk rustig stuk strand net prachtig wit zand en een lekkere diepblauwe zee. We hebben daar heerlijk gelegen, wat gewandeld en gezwommen. Annouchka heeft nog een Dolfijn boven het water zien springen, die hebben wij gemist. Na een lekker dagje strand hebben we ons opgefrist en hebben we lekker gegeten in een burgertentje vlak naast de pier van Ft. Myers Beach. Ook nog even de Tanger Outlet die schuin tegenover het hotel ligt doorgelopen en wat kleine dingetjes gekocht. Morgen vertrekken we naar Naples.

17-07-2011: Ft. Myers Beach – Naples: Is maar een klein stukje rijden, nog geen 50km. We zijn laat opgestaan, weer lekker ontbeten en langs de kust verder naar het zuiden gereden. Ook daar hebben we een La Quinta Inn & Suites gereserveerd. Ook nu weer een prima hotel, wel met een aanzienlijk kleiner zwembad. Op zich niet zo erg, we hadden het voor ons alleen! Het was lekker daar aan het zwembad, daar konden we wel aan wennen. Na het opfrissen zijn we naar het centrum van Naples gereden en hebben we wat gegeten. Na het eten heeft Mats getrakteerd op een Yoghurtijsje, ging op gewicht en bleek een kapitaal te kosten. Maar goed, was wel erg lekker. Morgen gaan we vroeg op pad, we gaan naar de Everglades!

18-07-2011 Naples – Miami: Vandaag lekker vroeg opgestaan en eerst een stop bij een grote Publix om de koelbox bij te vullen. We wilden een tochtje met een Airboat maken en hadden op internet gezien, dat Everglades City “The Place To Be” was. Met een coupon in de hand naar Jungle Erv’s voor een tochtje door de mangroven. Naast de couponkorting ook nog wat korting op mijn legitimatiebewijs en hup, met z’n viertjes in de Airboat. Een geweldig leuk tochtje door de mangroven van de Everglades met genoeg aandacht voor het Wildlife dat we tegenkwamen. De ene Alligator nog groter dan de andere, prachtig om te zien. Ook werden er een aantal wasbeertjes gespot. Best handig is, dat die schippers de plaatsen doorgeven waar de dieren zitten, zodat je altijd wel wat ziet. Het is trouwens best gaaf als die gasten echt gas geven met zo’n Airboat, dan vlieg (Filmpje) je echt over het water. Na het vaartochtje konden we nog even op de foto met een kleine alligator in je handen. Normaal ben ik niet zo van geleur met beesten, maar dit ging best wel normaal en het beest maakte een gezonde indruk. Na de tocht met de Airboat verder via US41 de Everglades door. We zijn hier al eens eerder doorheen gereden en toe zijn de de `Loop Road` straat voorbij gereden. Deze keer niet, echter bij het begin van de weg stond een bord dat de weg een aantal kilometers verder gestremd zou zijn. Nu reden we in een SUV, weliswaar geen 4 Wheeldrive dus dat moest wel gaan. Helaas, bij de stremming aangekomen was de waterstand zo hoog dat we moesten omkeren. Niet echt verantwoord om met de huurauto door het hoge water te rijden. Ons volgende hotel zou een vestiging van Super 8 in Florida City– Homestead zijn. Uiterst vriendelijk ontvangen, 42 USD betaald en naar de kamer. Dat bleek geen slimme zet, de kamer was vreselijk smerig en het stonk er vreselijk naar kattenpis. Terug bij de receptie bleek er geen andere kamer beschikbaar te zijn, dus wij maar weer weg. De eerst zo vriendelijke dame vond het niet nodig om ons de zojuist betaalde 42 Dollars terug te betalen. Jammer, maar daar gaan we niet liggen deze nacht. Op Internet gezocht of er andere mogelijkheden waren, die vonden we in de vorm van een La Quinta in het dichtbij gelegen Miami Cutlers Ridge. Klein ongelukje in de gang op de tweede verdieping, de koelbox gleed van het karretje met als gevolg dat er een enorme plons water door de gang stroomde. Geen probleem volgens een vriendelijke Mexicaanse dame,  Haha!  Morgen naar de Key´s !

19-07-2011 Miami – Key West: Vandaag naar Key West. We zijn niet al te laat vertrokken uit Miami en hopen daar in de middag aan te komen. We hebben deze rit al eens eerder gereden en de tweebaansweg over de Key’s schiet niet op! Is ook niet zo mooi als je zou verwachten. Als je over de eilanden zelf rijdt waan je je niet op de Key’s, de mooie lange bruggen die de eilanden met elkaar verbinden maken het echter ruimschoots goed. Wat een prachtig uitzicht heb je dan. Aangekomen op Key West eerst nog wat boodschappen gedaan en gegeten, daarna ons hotel opgezocht. We hebben hier 2 nachten in het Best Western Hibiscus geboekt. Blijkt een zeer goede keuze te zijn geweest. Ontvangst door de eigenaars was super vriendelijk en vol met gevoel voor service. Bijzonder was dat bij de boeking het bedrag dubbel was afgeschreven, hetgeen binnen 4 werkdagen al weer was gecorrigeerd. Groot was dan ook onze verbazing dat de eigenaresse zich nogmaals verontschuldigde. Het werd helemaal leuk toen er, voor het ongemak, op de kamer een heerlijke fles Champagne in het ijs voor ons klaar stond. Superleuk gebaar ! De kamer en het hele hotel voldeden compleet aan onze verwachtingen. een lekkere ruime kamer en het hotel was voorzien van een heerlijk zwembad, waar het hotel omheen was gebouwd. Leuk aangekleed met tropische planten, lekkere ligbedden en heerlijk schoon water. Echt een aanrader dit hotel. Na de koffers te hebben uitgepakt en een lekkere duik in het zwembad hebben we ons opgefrist en zijn we op ons gemak naar het centrum van Key West (de haven) gelopen. Lekker op ons gemak rondgeslenterd en een hapje gegeten. Na een mooie zonsondergang komt Key West tot leven en gaan alle barretjes open. Bijna elk café heeft wel live-muziek, reuze gezellig, bijna on-Amerikaans. Er hangt daar een ontzettend leuk ongedwongen sfeertje.

20-07-2011 Key West:  Vandaag heerlijk wakker geworden in Key West. In de ochtend willen we wat rondkijken in- en bij de haven en in de middag hebben we een snorkelexcursie geboekt. De ochtend was relaxed, beetje rondneuzen in allerlei kleine winkeltjes en daarna over de boardwalk in de haven van Key West gewandeld. Elk moment dat we daar lopen valt ons het ongedwongen sfeertje op, dat zie je in andere delen van de VS toch niet. Het bevalt ons prima! In de middag konden we inschepen op een grote catamaran van Fury, Een drie uur durende tocht met de catamaran naar een ondiep gedeelte, ver uit de kust van Key West. Een heerlijke boot met twee sterke motoren er achter die met een behoorlijke gang over de zee raast. Het viel ons op dat de boot niet zo propvol met mensen zat, dat zie je wel een anders.Bij het rif aangekomen liet de bemanning aan de voorzijde een trap zakken en kon je met je snorkelgear het water in. In het water was het prachtig, glaszuiver water en in de ondiepe stukken ontzettend veel gekleurde vissen. Ontzettend leuk om daar tussendoor te zwemmen. Hoogtepunten waren een zeeschildpad en een “Nurseshark“. Hoewel niet één van de gevaarlijkste in zijn soort, toch even een klein Jawsgevoel bij het zien van dat beest. Dat vergeet je eigenlijk al snel en probeerden we zo dicht mogelijk in zijn buurt te komen. Dat ging even goed, toen ging het beest er als een speer vandoor. Na zo’n drie kwartier snorkelen moesten we de boot weer op en voeren we naar een ander rif om te snorkelen. Ook hier veel mooi gekleurde vissen te zien. Helaas was het weer tijd om terug te gaan naar Key West. Op de terugweg ging er een grote koelbox open en kon je frisdrank, bier en wijn pakken. Op weg terug naar Key West bleek een geweldig grote regenbui te hangen en onze kapitein gaf aan dat we daar recht doorheen moesten. Best wel spannend, zoals op de foto’s te zien, was het een serieuze bui! Best wel vreemd zo’n warme natuurlijke douche midden op zee. Eenmaal door de bui heen, kregen we Key West in de verte al weer in zicht en voordat we het wisten waren we terug in de haven. Het was een heerlijk tochtje! Hierna terug naar het hotel om te douchen en wat anders aan te kleden, daarna weer naar het centrum om wat te eten en te drinken. Het was er weer reuze gezellig! Morgenochtend verlaten we Key West en slapen we op Marathon.

21-07-2011 Key West – Marathon: Vandaag niet al te vroeg vertrokken richting Marathon. Dit is één van de Key’s (ongeveer halverwege) waar we een leuk motel hebben gevonden om, buiten luieren en zwemmen, even lekker niets te doen. Het Sea Dell Motel  trok ons in onze zoektocht naar leuke hotels al gelijk aan. Het bleek een goed verzorgd, zeer kleurrijk motel te zijn met mooie, schone kamers. Allemaal laagbouw, geschakelde bungalows. Ook hier weer een uiterst vriendelijke ontvangst, we kregen een prima kamer. Het was er niet druk, we hadden het zwembad geheel voor ons zelf!  Heerlijk ravotten met een bal zonder boze blikken van andere zwemmers. Die middag hebben de jongens een grote box kippenpootjes en een fles Sweet Baby Ray’s  gehaald die we lekker buiten in de tuin (aan de picknicktafel) hebben opgegeten. Dit houden we wel even vol hier. We hebben hier twee nachten geslapen, prima motel voor niet te veel geld!

23-07-2011 Marathon – Ft. Lauderdale: Vandaag gaan we de Key’s verlaten en gaan we via de Everglades naar Ft. Lauderdale. We hebben nog een korte stop gemaakt bij het John Pennekamp State Park en hebben daar kort gezwommen. Viel een beetje tegen, voor het echte werk moet je echt verder de zee op en daar hadden we geen tijd voor. We zijn voor de Key’s al in de Everglades geweest, maar nu is het de bedoeling dat we via Ernest Coe Visitot Center naar het Royal Palms Visitor center gaan. Daar start de Ashinga Trail. Een pad door de Everglades waar je echt te midden van de natuur met al zijn Wildlife komt. Dat Wildlife kwam ons al tegemoet toen we de auto verlieten. Wat een hoop muggen hier, dus de spuitbus Off werd gepakt en we smeerden ons goed met dit spul in. Daarna ging het een stuk beter, maar je moest wel in beweging blijven anders werd je lek gestoken. De Ashinga Trail was prachtig. Deels over verharde paden, maar het grootste gedeelte loop je over een Boardwalk. De Aligators zwemmen daar onder je door en het wemelt er van de waterschildpadden. Het was helemaal apart als je even goed stil was, dan hoorde je de mooiste/vreemdste geluiden uit het water en het riet komen. Na de trail zijn we verder gereden naar Ft. Lauderdale voor ons laatste nachtje in Florida.

24-07-2011 Ft. Lauderdale: Gisteravond aangekomen in weer een La Quinta Inn & Suites, nu in Ft. Lauderdale North East. Weer een prima vestiging van deze hotelketen. Gisteravond hebben we gegeten in een nabij gelegen TGIF, een verhaal op zich. We hebben al vaak bij TGIF, maar nu was er duidelijk iets mis. De door ons bestelde burgers met friet waren niet in orden. De porties waren niet zoals we van hun gewend waren en bovenal, het het was echt koud. Voor mij tijd om de manager even te vragen hoe dit kon. De man schaamde zich rot en was het met ons eens, dat dit niet kon. Hij nam de maaltijden terug en zou nieuwe verzorgen. Later ben ik nogmaals de discussie met hem aangegaan en hem fijntjes medegedeeld dat we dit niet van TGIF gewend waren. Uiteindelijk hebben we alleen de drankjes betaald, de rest van de maaltijd was op kosten van TGIF. Met excuses natuurlijk.

Na vandaag nog wat in het heerlijke zwembad te hebben gedobberd, was het tijd om de koffers in te pakken. Zo’n laatste dag is toch altijd vervelend. Je hangt maar wat rond om aan het einde van de middag bij de luchthaven te kunnen zijn. De koffers inpakken ging voorspoedig, wel moesten we gebruik maken van onze extra reistas, die BA voor 70 USD extra mee nam. Op de weg terug naar de luchthaven hebben we nog een broodje bij Quiznos gegeten en naar de luchthaven van Miami gereden om bij het Rental Center onze huurauto in te leveren. Ik wilde niet meer tanken, maar zo’n 5km voor de luchthaven moest ik er toch echt wat Dollars ingooien, de tank was nu echt leeg. Met 5 Dollar benzine konden we het net halen, haha. Nu moesten we onze koelbox nog kwijt. Ik wilde deze nog aan een dakloze geven, maar net als je ze zoekt, zie je ze niet. Dan maar aan het Dollarpersoneel die de auto’s aannemen en de eervolle taak hebben deze weer schoon te maken. Er zaten nog wat gekoelde drankjes in en de jongens waren er blij mee. Inchecken op de luchthaven was zo gebeurd en nu was het wachten op die grote blauw/grijze vogel die ons naar LHR zou brengen. Tijdens het wachten zagen we nog een toestel van Arke langsrijden, maar Britt zat niet in Amerika deze dagen. De terugvlucht was prima, weer die fijne stoelen op de laatste rij en voor ons gevoel waren we zo in Londen. Na een overstapje van 2 uurtjes stapten we in voor het laatste stukje naar Amsterdam. British Airways was ons weer prima bevallen. Keurig op tijd en aan boord redelijk eten, genoeg drankjes en een prima entertainment systeem. Alle bij elkaar, een heerlijke vakantie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: