Florida 2022

02-09-2022: Voorbereiding

Leuk om weer een blog te beginnen voor een reis naar de Verenigde Staten. Na drie zomers van afwezigheid hebben we weer een tripje geboekt en daar hebben we reuze zin in. Het lag al langer in de planning om dit najaar nog een weekje weg te gaan, met als gevolg avonden lang spitten naar een leuke bestemming, waar we maar niet uitkwamen. Lang leek een weekje Dubai het te gaan winnen (er kwamen zeer aantrekkelijke prijzen voorbij), maar ineens kwam Expedia.nl met zeer interessante pakketprijzen (vlucht incl. één of meerdere overnachtingen) naar Florida naar voren. Lang vonden wij Florida prijstechnisch totaal niet interessant, maar vrijdagavond was het raak. Prijs was aanzienlijk gedaald en nu ook incl. ruimbagage. Het voorgenomen weekje in november ’22 kon ook nog worden opgerekt naar 10 dagen, dus die vrijdagavond hebben we laat op de avond snel geboekt. (Prijs was in twee uurtjes al weer 23 Euro pp opgelopen)

Nu reizen we begin november’22 voor 1278 Euro (2 pers) vanaf Schiphol met British Airways en American Airlines (via Londen Heathrow) naar Miami. Dit is incl. 2 nachten in het Holiday Inn Miami West. Een best scherpe prijs die nog wel voordeliger kon als je wilde overnachten in Homestead of Florida City. Dat wilden wij niet, we vinden dat stukje Florida vreselijk en de Florida Key’s staan deze keer niet op de planning, ander kon je nog wel 120 Euro voordeliger uitkomen. We hebben gekozen voor het Holiday Inn Miami West, een voor Miami centraal gelegen hotel.

4 september 2022:

Inmiddels is ook een huurauto via Auto Europe vastgelegd. Deze reis een compact car (Nissan Versa or simular). Voor de 9 dagen dat we in Florida zal deze prima voldoen, ruim zat en zo vreselijk veel kilometers zullen het niet worden, maar je kan in de VS nu eenmaal niet zonder auto. Auto Europe bood deze auto (met ledenkorting) voor 415 Euro, incl. alle verzekeringen (ook glas, bodem en dak) aan en op te halen op de luchthaven. De welbekende “Roadside service” zal ik vriendelijk afslaan. Auto is af te halen bij Alamo en deze verhuurder heeft “Skip The Counter”, ook wel fijn, scheelt weer discussie over Roadside Service. Geen superscherpe prijs, maar met alle “Corona prijzen” in het achterhoofd moeten we het er maar mee doen. Ik kon zo’n 40 Euro voordeliger uit zijn bij verhuurders buiten de luchthaven. Van de meeste verhuurders had ik niet eerder gehoord, ook het verzekeringspakket was afwijkend, geen glas, bodem en dakschades meeverzekerd. Voorlopig ligt deze reservering vast, mocht in de komende tijd een verhuurder hetzelfde pakket voordeliger aanbieden, kan ik altijd nog annuleren en opnieuw boeken.

Foto’s van het Holiday Inn zien er tropisch uit, maar het hotel ligt wel midden in de stad Miami en naast een autosnelweg (Palmetto Express Tolway) ……..prima!

08-09-2022: Route

Nu is het niet de eerste keer dat we Florida bezoeken, dus we weten al zo’n beetje waar we deze trip naar toe willen. We proberen er een leuke mix van te maken, relaxen, winkelen afgewisseld met een leuke hike. Overnachten willen we in Naples, Clearwater en Orlando. In Orlando zijn we wel wat langer. Naast het feit dat Orlando zelf al veel te bieden heeft, is het een mooi centraal gelegen stad/streek om uitstapjes (Ocala Forrest en/of de Atlantische kust) te maken met een overweldigend hotelaanbod. We hebben al wel gezien dat de overnachtingsprijzen een stuk hoger liggen als een aantal jaren terug, maar met wat creativiteit zal het vast wel lukken om leuk uit te komen. De laatste dag vertrekken we pas om 23.07uur uit Miami richting LHR, zodoende hebben we alle tijd om op ons gemak de kust af te zakken en nog wat te zwemmen/winkelen.

We rijden met de klok mee.
%d bloggers liken dit: