ZW Amerika 2020

Voorbereiding

(want daar bleef het helaas bij)

11 oktober 2019: Voor 2020 richten we ons op een rondje zuidwesten met als startpunt Phoenix. Ook hier prachtige natuur, af te wisselen met leuke steden om te shoppen of helemaal niets te doen aan de rand van een zwembad. We waren dit jaar eerder dan voorgaande jaren “Ready To Book” (datum en bestemming bekend, werkgevers akkoord), dus de prijzen hielden we al een tijdje in de gaten. Op een onaantrekkelijke vlucht met Lufthansa en Sunexpress (€460) na, waren de tickets behoorlijk aan de prijs.

Ineens is er dan heel even via www.wtc.nl (€520 pp) American Airlines tickets. Heen met een tussenstop op Londen Heathrow naar Phoenix (B777) en terug met American Airlines (B737) vanuit Phoenix via San Fransisco (A380) en Londen Heathrow naar Amsterdam (A320). Op het stukje van Phoenix naar San Francisco na, vliegen we alles met British Airways.

Voorlopige route!:

23 oktober 2019: De huurauto is ook vastgelegd. Via AutoEurope kwam ik voor een Fullsize Car op een mooi tarief (€496) uit. Auto wordt geleverd door Alamo.

31 december 2019: Vandaag “Wintersale” bij AutoEurope. Auto bij Alamo geannuleerd en opnieuw bij AutoEurope een boeking gemaakt, maar nu bij Budget. Bovenstaand tarief vond ik al scherp, nu een betere auto (Premium Category) voor 80 Euro minder. Hoewel geen Skip-The-Counter, betalen we nu €414,46. Ik verwacht hier niet meer onder te komen, maar je weet nooit.

 

21 februari 2020: Overnachtingen staan bij Booking.com gereserveerd, we kunnen alles nog wijzigen. We zijn best tevreden met wat we voor welke prijs hebben kunnen boeken. Anders deze reis, we verblijven de laatste vijf nachten in Phoenix. Daar is in de stad zelf en de directe omgeving veel te doen en even lekker luieren bij het zwembad is ook wel lekker.

27 maart 2020: Ook Nederland heeft kennis gemaakt met het Coronavirus en wordt hard geraakt. We zijn nu inmiddels een week thuis (gelukkig kan ik thuiswerken) en komen maar zelden buiten. een paar boodschappen doen en dan maar weer naar huis of even een luchtje scheppen in de polder. Eigenlijk maken we ons helemaal niet meer druk om onze geplande vakantie, iedereen heeft nu andere zorgen aan zijn hoofd. Hoewel we pas op in juni vliegen, verwachten we niet dat onze reis doorgang kan vinden. Ik heb wel even gekeken hoe het met alle gemaakte reserveringen zit. Op de vliegtickets na, is alles (auto en hotelovernachtingen) tot een week voor vertrek zonder kosten annuleerbaar. Hoe WTC, American Airlines en British Airways met de vliegtickets omgaan zien we dan wel. Zelf annuleren doe ik niet, ik wacht wel waar men mee komt.

Corona

2 mei 2020: Het ziet er somber uit, de Coronapandemie houdt in de hele wereld flink thuis, zo ook in de USA. Hoewel de vliegtickets nog steeds staan, gaan we er vanuit dat we 5 juni niet naar Amerika vliegen. Mochten er al vluchten gaan, dan is het nog de vraag of we we wel willen gaan.

Uit voorzorg heb ik vandaag de huurauto geannuleerd. Na de berichtgeving van verhuurder Hertz (niet de kleinste) die in betalingsmoeilijkheden is gekomen, leek het mij verstandig om de autohuur te annuleren. Budget hoort dan wel niet tot de groep waar Hertz toe behoort, maar zal het met veel annuleringen ook lastig hebben. Bij AutoEurope via de website annuleren gaat niet meer, je moet nu bellen. Prima afhandeling, er werden mij 3 mogelijkheden voorgelegd; Verhuurperiode verschuiven, Een (met 10% van het huurbedrag verhoogde) voucher van AutoEurope aannemen of terugbetaling minus 20 Euro administratiekosten. Ik heb gekozen voor terugbetaling.

5 juni 2020: Eerder deze morgen is onze vlucht naar LHR vertrokken, helaas zaten wij niet aan boord. Deze week kwam WTC met de mededeling dat alleen AMS>LHR nog stond, de andere vier vluchten in ons reisschema waren door de vliegtuigmaatschappijen (AA en BA) geannuleerd. WTC gaf gelijk aan dat ik recht had op restitutie van de ticketkosten, of ik even kon bevestigen dat ik dat wilde. Nu is het wachten op terugbetaling en is het vwb onze reis naar Phoenix AZ gedaan. Maar eens kijken hoe de vliegwereld er in september uitziet. We hebben daar nog een weekje vakantie staan en 12 dagen Florida is ook niet slecht.

%d bloggers liken dit: