ZO Canada – NO Amerika 2018

Voorbereiding:

oktober 2018: Na de heerlijke vakantie in juni 2017 naar NW Canada, zijn we ons gaan oriënteren op het Noordoosten van Canada. Canada is ons weer zeer goed bevallen, vriendelijke mensen, prachtige natuur en niet te vergeten de gunstige stand van de Canadese Dollar t.o.v. de Euro. Het zoeken naar vliegtickets is begonnen, vliegen op Montreal, Québec, Halifax of zelfs Boston zou qua route allemaal mogelijk kunnen zijn. Luchtvaartmaatschappijen als WOW en/of Norwegian laten we even voor wat ze zijn, we houden ons aan de gerenommeerde maatschappijen.

31 oktober 2017: Vandaag leuke tickets gezien bij Expedia.nl. Met Lufthansa via Frankfurt naar Montreal voor 478 Euro. Later bleek dat als we er twee overnachting bijboekten we slechts 395 Euro per ticket betaalden. Ik zal die wereld van vliegtickets nooit begrijpen en hebben dit maar snel vastgelegd. We zijn nog nooit zo voordelig uitgekomen.

Nu de vliegtickets weer zijn geboekt, kunnen we het internet afstruinen om te zien wat we willen gaan doen/bekijken en via welke route we gaan rijden.

18 november 2017: We hebben inmiddels een aardig beeld van wat we allemaal willen zien en doen en dit via “Mijn Drive” in een route weggeschreven. Via Booking.com en Hotwire.com hebben we al de nodige overnachtingen vastgelegd. Een aantal overnachtingen zijn via Hotwire geboekt en liggen echt vast, maar we hebben ook een aantal  overnachtingen vastgelegd via Booking.com en Expedia.nl met de mogelijkheid tot gratis annuleren/betalen in het hotel.

27 november 2017: Nu ook de auto al gereserveerd. Via EconomyCarRentals terechtgekomen bij verhuurder Discount Car Rental. Beiden onbekend, maar prima prijsje. Even op de verhuurder gegoogeld, bleek in Canada best een grote verhuurder te zijn, dus maar vastgelegd. (18 dagen Fullsize Car voor 520 Euro) met de mogelijkheid tot annuleren. Eens kijken of we de komende tijd nog wat voordeliger kunnen uitkomen. Inmiddels 18 maart 2018, nog steeds een goede deal!

18 maart 2018: Alle overnachtingen zijn nu geboekt en een aantal qua prijs en/of kwaliteit verbetert. Zoals in onze route zien, volgen we de St Laurence Bay in Noordelijke richting en wordt deze steeds breder. Om (zonder omrijden) Nova Scotia te bereiken moet je dus de Saint Laurence Bay oversteken. Er zijn diverse ferry’s die dit tegen ongeveer dezelfde prijs mogelijk maken. Van een oude/kleine catamaran, een tweetal oude ferry’s (reserveren niet mogelijk) tot een wat langere oversteek maar wel met een nieuw schip. We hebben gekozen voor de laatste, de oversteek van Baie-Comeau naar Matane. Een ongeveer 2.20uur durende oversteek met de MV Adrien Gauthier van rederij La Traversier. Mooi groot/nieuw schip met een fijne vertrektijd en ook on-line prima te reserveren. (kleine aanbetaling, restant betaal je aan boord) We vertrekken de 15e juni om 17.00uur vanuit Baie-Comeau en komen 19.20uur aan in Matane. Daar hebben we het Hotel Belle Plage gereserveerd, praktisch aan de haven.