Welkom bij de reisverslagen van Ruud en Annouchka,

Leuk dat je onze website bezoekt. Sinds een aantal jaar maken we reisverslagen van onze reizen naar Amerika & Canada. Natuurlijk voor ons zelf, (fotoboeken zijn we mee gestopt) maar we delen onze info en belevenissen graag met anderen die hun reis aan het plannen zijn.

Klik op de linkjes (rode tekst) voor meer informatie.

Voor onze reisverslagen 2020, 2021 (beiden Oostenrijk) en 2022 (Portugal/Spanje) in Europa, klik hier

Veel leesplezier,

Ruud en Annouchka

Ps. Leuk/vragen? Geef dan een reactie!

30 gedachten over “”

 1. Hoi Ruud en Annouchka .
  Wij Petra en Ik vertrekken 16 april voor 3 mnd en paar dgn naar usa en gaan eenrondreis maken door 24 staten. Jullie blog heeft ons erg geholpen met wat te doen en zien.
  sneak previeuw waar we naar toe gaan New york boston Niagra falls Washington Nashville memphis richting phoenix en vervolgens via de rockys naa canada om te eindigen in alaska.

  zoals het er nu naar uitziet zullen we een reis verslag bij gaan houden. welke kunnen we het beste gebruiken?

  1. Beste John en Petra, Dat wordt een mooie lange reis voor jullie, beter dan de drie weken die wij altijd gaan.

   Maar vwb jullie vraag, ik heb ook gezocht naar de beste/makkelijkste wijze om onze reizen bij te houden. Uiteindelijk kwam ik uit op WordPress, eerste de gratis versie, later de betaalde met meer ruimte en een eigen domeinnaam. Wij vinden WordPress fijn werken, je kan offline “voorwerken” en dat later online zetten. Ook vinden wij WordPress makkelijk werken. Lekker in het Nederlands en in gewone taal. Als ik het even niet weet, is het antwoord op YouTube snel gevonden, dat staat vol met informatieven filmpjes over WordPress. Wij schrijven wel door in dezelfde pagina, niet elke dag op nieuwe pagina. Vonden wij niet fijn en heb ik veranderd.

   Zoals je wellicht hebt gezien ben ik weer een gratis WordPress blog begonnen voor onze reizen naar Oostenrijk, zo hou ik nog wat ruimte over voor onze volgende reis naar de VS. Ik zou het dus wel weten, eerst de gratis versie beginnen om later (als het bevalt) een upgrade naar de betaalde versie.

   Veel succes, ik ben benieuwd waaar jullie voor kiezen. (Is jullie blog dan te volgen?) Mvrgr Ruud

   Outlook voor iOS downloaden ________________________________

 2. Hallo Ruud,
  Ik heb met veel plezier jullie blog van 2019 gelezen.Mooie reis hebben jullie gehad.Hoe ver van te voren hebben jullie je overnachtingen vastgelegd?

  1. Hallo Ricardo,
   Bedankt, het was zeker een mooie reis. Vwb het reserveren van overnachtingen, dat verschilde. Populaire plaatsen hadden we al ruim van te voren (voor redelijk tarief) vastgelegd. Anderen weer veel later en ook nog een aantal keer geswitcht.

 3. Goede informatieve reisverslagen en lekker te lezen. Jullie maken mooie reizen. He je al een route beschikbaar voor 2019?

 4. Goedemiddag,
  Wat een schat aan informatie op jullie blog. We hebben er voor onze reis zomer 2018 naar Florida veel informatie in gevonden. Bedankt!

 5. Hallo,
  Leuk om jullie reisverhalen te lezen, heb je vast veel tijd ingestoken. Daarnaast het nodige opgestoken voor onze reis naar Florida.
  Groetjes,
  Tonnie

 6. Hoi Ruud,
  Al vele reisverslagen gelezen, maar die van jou leest heel lekker weg. Handig met die tips en linkjes.
  Wij gaan in juli/aug naar Boston, Cape Cod, Portland, White mountains, Niagara Falls, NYC dus de info uit jullie reisverslag van 2013 komt goed van pas.

 7. Leuke blog’s. Ik reis ook jaarlijks naar de USA. De planning is om in sept naar florida te gaan voor een kleine roadtrip. Ga jullie blog dus in de gaten houden. Goede reis alvast. Groet miranda

  1. Hoi Miranda,
   Bedankt voor je leuke reactie, het is een leuke manier om zo je reizen bij te houden. Jullie ook veel plezier met plannen maken.
   Groeten Ruud

 8. Hallo Ruud, Wij hebben eerder het Westen van Amerika bezocht. We willen deze zomer Oost-Amerika bezoeken; Niagara falls/Washington/Philadelphia/NewYork en dan via een binnenlandse vlucht naar Florida. Nu heb ik al heel veel aan de informatie op jullie site gehad. Maar waar ik graag wat meer over zou willen weten is de aankomst in Canada (Toronto), daar een auto huren, via de rainbow bridge naar Amerika en de auto terugbrengen in Amerika. Dit was ook eersr mijn idee, maar een kennis van mij die bij een reisbureau werkt raadde mij dit af. Auto terugbrengen in Amerika zou dan voor ongeveer 400dollar drop-off kosten zorgen en de grensovergang naar Amerika zou moeizaam verlopen. Ik hoor graag jullie ervaring. Was dit bij Dollarsrent ook zo? En weet je nog waar jullie de auto precies hebben weggebracht? Hebben jullie van tevoren wel of geen esta aangevraagd? Hoeft niet als je naar Canada vliegt, maar zou wel makkelijker zijn bij de grensovergang las ik ergens. Vanaf Toronto schijn je ook met een bus naar Niagara falls te kunnen gaan en dan lopend de grens over.. en dan een auto ophalen bij Buffalo. Maar of dat wat is.. Ik ben er duidelijk nog niet uit! Ben benieuwd naar je reactie, zijn niet veel mensen die deze reis in Toronto beginnen..
  Groeten, Iris

 9. Hoi Ruud, ik wil een rondje Florida doen vanuit chicago en zag dat jullie dat in 2005 gedaan hebben. Is daar nog een route en of verslag van? Alvast bedankt

  1. Hoi Sytse,
   Toen hield ik onze reizen nog niet bij. Van een “route” was niet echt sprake, het was voornamelijk autosnelweg om z.s.m. in Florida te komen. Eerst een stuk 57 en 24 om uiteindelijk via de 75 Florida in te rijden. 2 1/2 heen en twee weken later vanaf Orlando in twee dagen weer terug!
   Mvrgr,
   Ruud

   1. Helder, nou dan heb ik zelf nog wat te doen 😉 Ik heb twee tienerdochters die vooral willen shoppen dus ik ga kijken hoe ik de combi shop en cultuur-natuur kan maken vanaf chicago – Minneapolis naar Florida en dan via Charlotte en Indianapolis weer terug. Toch bedankt. Leuke blogs heb je verder. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: